Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

MULHOLLAND DRIVE
Letterboxd

drakula_6.jpg

Ez a kék bársony Hollywoodban. A csillogás és a fényűzés mögötti világ sötét titkokat rejteget, képmutató, romlott emberi roncsokat. Másfelől meg ez az Óz, a csodád csodája visszafelé elmesélve, előbb ismerjük meg az álmot, mint a valóságot. Illúzió ide vagy oda. 

Van pár motívuma, amit nem sikerült megfejtenem, de azért ha jól átgondolja az ember, összeáll a kép, miszerint a film nagyrészét Naomi Watts rakja össze az álmában/fantáziájában a valósága különböző elemeiből, miután azzal már nem tud megbirkózni. De ha mégse sikerülne megfejteni a filmet, még mindig ott a tény, hogy hangulatban, feszültségben, abszurdban bitang erős ez a Lynch film is. A kávézó gengszterek? A csaláson ért feleség? A bénázó bérgyilkos? Az első meghallgatás? Mesteri jelenetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr3117994672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása