Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

M.A.S.H.
Letterboxd

drakula_4.jpg

Ez egy nagyon vicces, nagyon szexista, rasszista, homofób, istenkáromló, stb. szkeccsfilm, ugyanakkor szatíra is, amitől minden előjel felcserélődik - vagy legalábbis meghagyja a néző szabadságát. Én például - bő 50 év távlatából persze - nem látom olyan markánsan háborúellenesnek, ez a cinikus nihilizmus amit a hősök képviselnek, egyszerűen túl humoros, túl vidám, túl karikatúraszerű ahhoz, hogy a háború borzalmas értelmetlenségén lamentáljak. Egyszerűen csak jól szórakoztam.

Ugyanakkor a film vitathatatlanul tökéletes illisztrációja a szeretkezz, ne háborúzz szlogennek, hiszen háborús témája ellenére egy darab csatajelenet sincs benne, ellenben mindenki nagyon kanos, még Forróajak is.

Jut eszembe, nagyon jók a becenevek is. A film tényleg nagyon humoros, de harsányságban a Mel Brooks, a Zucker és Farelly tesók skálájának a legelején tanyázik, szóval simán benne van, hogy a mai nézők közül sokan már nem tudják annyira értékelni / nehezebben dekódolják ezt a sok fapofát.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8217994664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása