Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

A GONOSZ ÉRINTÉSE
Letterboxd

drakula_11.jpg

Remek film, a Szigorúan bizalmas is sokat meríthetett belőle. Orson Welles csodálatos, egyrészt az önironikus karakter, amit játszik, másrészt a rendezés, ezekkel az expresszionista fény-árnyék játékokkal (Marlene Dietrich se véletlenül cameózik benne!), a rengeteg groteszk figurával és apró képi geggel, ami nagyon lüktetővé, mozgalmassá teszi a képet (lásd pl. a vágás nélküli városi kavalkádot a nyitójelenetben), és a filmzene is nagyon egyedi. 

Heston kicsit olyan mint Eastwood, ha egyedül van uralja a vásznat, de egy jó karakterszínész simán fölé nő, Eastwoodra pl. Eli Wallach vagy Terry Savalas, Hestonra most Orson Welles.

Érdemesmég tudni róla, hogy a moziban nem ezt mutatták be. Ami bmutatásra került, az elűzte Orsont Hollwoodból, és csak Új Hollywood indulásakor tért vissza. Rossz korba született, nna.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9617994686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása