Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

MINDENT ÉVÁRÓL
Letterboxd

drakula_12.jpg

A felépítése a másik Mankiewicz filmmel, az eléggé félresikerült Mezítlábas grófnővel állítja párhuzamba, a kiöregedett színésznő viszont a remek Alkony sugárúttal - utóbbit nem értékelte annyira a saját kora, ami nem is csoda, hiszen csak rossz dolgok történnek benne, ez meg Hollywood. :) Érdekes témákat feszeget (törtetés, női karrier, öregedés, stb. ), elég sarkos módon, amivel ma biztosan sokan vitatkoznának (nő definiálása férfi nélkül, és oda-vissza) de látni kell azt is, hogy az 50-es években talán ez a film mondta a legtöbbet a nőiségről, és ezért kiemelkedő a jelentősége még ma is. Férfi szemszög ide vagy oda.

Viszont amiről a film és a róla szóló diskurzus nem igazán beszél, hogy Éva nem csak törtető, hanem tényleg tehetséges. Ez is elég nagy dráma.

Képileg nemigazán izgalmas film, de remek a szövegkönyv, viszont kicsit soknak érzem hogy több mint két óra a játékidő.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr1817994688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása