Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Brain Bar 2019
Az előadók bemutatása a honlapon

hghg.jpg

Kevin Folta: Biotechnológus és eper rajongó. Kevin Folta azokat a vegyületeket kutatja, melyek befolyásolják a gyümölcsök ízét, ezzel kapcsolatos megállapításai pedig kulcsfontosságúak lesznek egy éghajlatváltozás és a népesség növekedés által terhelt jövőben. Különösen akkor, ha nem akarunk lemondani a természetes édességekről.

Ethan Siegel: Elméleti asztrofizikus, és az egyik leghíresebb tudományos blog, a Starts With A Bang alapítója, továbbá a kozmoszt bemutató Beyond the Galaxy és a tudomány hátterét boncolgató Treknology című könyvek szerzője.

Gary Smith: Közgazdász, az Al Delusion című könyv szerzője. Új művében sikeresen mutat rá, hogy a valódi veszélyt nem az embernél is okosabb számítógépek jelentik, hanem az, hogy ha ezeket a gépeket tényleg intelligensebbnek gondoljuk magunknál.

Jacy Reese: A Sentience Institute kutatási igazgatója és társalapítója, a The End of Animal Farming című könyv szerzője. Jacy Reese tudományos bizonyítékokkal mutat rá, hogy miként lehetséges, sőt szükségszerű az állat- és húsmentes táplálkozásra való áttérés.

Porkoláb Imre: Vállalati innovációs szakértő. Korábban Afganisztánban és Irakban szerzett hadszíntéri tapasztalatokat, továbbá a Harvard és a Stanford különböző képzésein tökéletesítette a biztonságpolitikával és vállalatfejlesztéssel kapcsolatos ismereteit, de többek között a NATO képviselőjeként dolgozott a Pentagonban is.

Ben Goertzel: A SingularityNET vezérigazgatója, a Hanson Robotics vezető tudósa, és a Sophia című könyv társszerzője. A MI egyik legjelentősebb szakértőjeként több évtizedes tapasztalattal rendelkezik annak alkalmazásával a természetes nyelvfeldolgozás, az adatbányászat, a videojátékok, a nemzetbiztonság és a bioinformatika területén is.

Sherin Khankan : Az első női imám Skandináviában, képzett pszichoterapeuta, és a The Extitcircle nevű erőszak ellenes szervezet alapítója. A BBC a világ 100 legbefolyásosabb női úttörője közé sorolta, tavaly az UNESCO a The Global Hope Award- Hero díjjal tüntette ki.

Suhani Jalota : Közegészségügyi aktivista, a Myna Mahila Alapítvány alapítója, melynek célja egyenlő hozzáférést biztosítani az egészségügyi szolgáltatásokhoz a rászoruló nők számára. Munkáját korábban bemutatta a BBC, a TIME Magazin, a Huffington Post és a Vogue is. Jelenleg a Stanford Egyetemen doktorál.

Ken Goldberg: Író és feltaláló, robotika művész. Több mint 250 szakértői publikáció szerzője, Amerikában 8 bejegyzett szabadalommal rendelkezik, művei pedig már több mint 70 kiállításon tűntek fel. A Brain Barra ezúttal feleségével, Tiffany Shlain-nel érkezett.

Tiffany Shlain: Filmrendező és forgatókönyvíró, a The Webby Awards szerzője és alapítója. Alkotásai több mint 50 millió nézőhöz értek el, és 80-nál is több díjat nyertek, személyéről többek között az amerikai Newsweek is elismerően beszél, mint a 21. századot legnagyobb mértékben alakító nők egyike. 

Rodrigo Garcia Gonzalez: Vállalkozó, a Skipping Rock Lab társalapítója, az ehető vizespalack feltalálója. A londoni székhelyű cég többek között elnyerte a TIME és a Fortune World Technology díját, a WIRED pedig kinevezte az év start-upjának.

Bryony Cole: A Future of Sex vezérigazgatója. Népszerű podcastje, a Bryony indulása óta a világ legkülönbözőbb pontjain tartott már előadásokat sextech témában, kutatásai és éves összefoglalói irányt mutatnak a kormányoknak, a vezető technológiai és szórakoztatóipari vállalatoknak is.

Cesar A. Hidalgo: A kollektív tanulás szakértője, a MIT Media Lab kutatója, a The Atlas of Economic Complexity című könyv társszerzője. Munkássága segít megérteni, hogy a gazdasági növekedés miért csak néhány helyen megy végbe, és hogy a nemzetek és a szervezetek hogyan tanulnak.

Jack Horner: Az egyik legismertebb paleontológus a világon. Széles körben ismert a Maiasaura dinoszaurusz felfedezéséről, amely megerősítette azt az elképzelést, hogy ezek az őskori óriások valójában gondoskodó szülők voltak. De vajon a Jurrasic Park mintájára, a biotechnológia révén valóban képesek lennénk újrateremteni őket? (Brainbar.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr8916200582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása