Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Daft Punk hisztéria
ReklámKlub (2013)

20130527124352_830.jpg

Három nagylemezzel, két koncertalbummal egy rajzfilmmel és a Tron filmzenéjével a háta mögött nagyot gondolt az elektronikus zene ikonikus robotduója, s legújabb stúdióalbumának minden eddiginél nagyobb csinnadrattát kerített - legutóbb épp a Forma-1 monacói nagydíján. (Reklámklub)

A Random Access Memories címre hallgató új stúdióanyagot még januárban jelentette be a francia páros, márciusban pedig már adásba is került néhány rejtélyes reklámszpot a Saturday Night Live tévéshow-ban, illetve pár óriásplakát a világ különböző nagyvárosaiban, miközben a lemez tucatnyi közreműködőjével készített videóelőzetesek is heti rendszerességgel kerültek ki a netre, és az album sláger-számát, a Get Lucky-t is hetek óta ismeri már a világ. Hogy a továbbiakban is folytatódik-e a reklámhadjárat, azt még nem tudjuk, de a hisztéria csúcspontját eddig minden valószínűséggel a Daft Punk monacói nagydíjon való felbukkanása jelentette.
 

 

Arra már korábban is volt példa, hogy egy versenyautót promóciós célokkal átfestenek (legutóbb talán 2005-ben a Star Wars, 2012-ben pedig A sötét lovag PR-osztálya vetemedett ilyesmire), idén a Lotus ment bele egy hasonló kölcsönös megállapodásba, a korábbiaktól eltérően azonban idén a reklám tárgya hús-vér valójában is megjelent, nem csak a batmobilt gurították le a pályára néhány rohamosztagosnak öltözött emberkével. Mivel a Daft Punk már-már mítikus látatlanságba burkolózik a széles közönség előtt, azt nem tudhatjuk biztosan, hogy valóban ők lapultak-e a robot-sisakok alatt (bár jobban belegondolva ki ne akarná a szervizcsapattal végigülni a száguldó cirkuszt?), de azt igen, hogy ezzel igencsak mosolygós perceket szereztek a rajongóknak. A Lotus saját twitter oldalán is szorgalmasan dokumentálta a robotok boxutcában való feltűnéseit, amint a fiúk épp besegítenek a kerékcserénél, kikísérik a pilótákat, vagy egyszerűen csak pózolnak a pálya mellett.
 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2313988968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása