Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Őrület Bandaháború
Így készült az Őrület Gólyatábor! (Elnöki Blog, 2014)

kepernyofoto_2018-06-02_23_19_42.png

Az idei gólyatáborunkkal kapcsolatban három dologra kell reflektálnom. Az első, a GT időpontja. Az idei szervezőbrigádot abszolút mértékben megilleti a dicséret, személyi ellentétek, mulasztások ide vagy oda, a maximumot hozták ki ebből a táborból. Ott voltam a tavalyi szervezésnél, látom a fejlődést, a vérfrissítés kétségtelenül jót tett, mert miközben az új emberek sokkal inkább törekedtek a tökéletesre, a régebbi arcokat is magukkal húzták. A szervezés sajnálatos fekete foltja azonban, hogy belelógott a tréninghétbe és a művészetisek szorgalmi időszakbába. Szerettük volna korábbra pakolni a tábort, de erre nem volt alkalmunk, mivel az előttünk levő rendezvény megingathatatlannak bizonyult, nem lehetett arrébb rakatni. (BKF HÖK Elnöki Blog)

Ugyanez történt az ELTE óvóképző táborával, ami a mi gólyatáborunkkal közel azonos időben zajlott a tábor területén, de tőlünk elkerítve. Péntekről szombatra virradóra tragikus esemény történt a szomszéd táborban, ahogy arról minden hírportál be is számolt. Ép ésszel felfoghatatlan és megdöbbentő, ami történt, ezúton is szeretnénk kifejezni együttérzésünket.

A harmadik pedig a pólók kérdése. Sok gólyának azért nem jutott póló, mert a honlap alapján rendeltük meg őket, a honlap azonban a dupla rendeléseket is csak egynek számolta. Természetesen leadtuk az utórendelést, így hamarosan azoknak is lesz pólójuk, akiknek a GT-ben sajnálatos módon nem jutott. Ez a pólós dolog rettentő ciki ugyan, de ettől eltekintve úgy gondolom, hogy őrületesen jól sikerült az ötödik Őrület GT! Mint minden GT, ez is a toborzással indult. Először még aggódtunk a létszám miatt, de végül többszörös túljelentkezés lett a vége. A castingok után felállt a végleges szervezői team, majd megtartottuk az ún. "Városjátékot", ahol a házfelelősök a házkiosztásért versenyeznek. 

Tematikának hosszú szülés után idén a „Bandaháborút”választottuk, mivel úgy gondoltuk, hogy a GTA-ra könnyedén felhúzunk egy pofás kommunikációt, miközben ötletes grafikákat és csapatneveket is behúzhatunk alá. Orbán Peti, Dulity Kálmán és Polgár Andi csúszás nélkül szállították az anyagokat, nagyon büszke vagyok rájuk. A karszalagoknál apró kulisszatitok (vigyázat, egy kis dicsekvés következik), hogy a tageket én rajzoltam rájuk - remélem azért mindenki olvashatónak találja. Idén a GT honlap is időben elkészült, a Gólyaszám összerakásában pedig a BKF Selfie stábja segédkezett, a Túlélési Útmutató pedig merem remélni, hogy mindenki tetszését elnyerte. 

Az egyetlen aspektus, amiben kicsit alulmaradtunk a korábbi évek kommunikációjához képest (lásd ezt az összeállítást), az a promóvideók kérdése. Hiába kezdtük el időben az ötletelést, nem maradt kapacitásunk egy kiforrott videó megvalósítására. A szervezők számára volt egy Csillebérci csapatépítés, ahova vittünk magunkkal videóst is, de az elkészült anyag végül nem ütötte meg a mércét, ezért nem publikáltuk. Ezzel párhuzamosan megismételtük a 300-as videók receptjét, és átszinkronizáltunk egy Trónok Harca jelenetet, ami azt kell hogy mondjam, kirívóan merészre sikeredett, hiszen pont az olyan elkoptatott előítéleteknek állít parabolát, mint amilyenek a BKF-et is gyakran érik. Büszke vagyok rá, de a célját szerintem nem érte el, a szinkronvideó nem képes olyan erővel hatni, mint egy rendes promóvideó. Éppen ezért a PF-ek siettek a segítségünkre, és készítettek egy korrekt kis anyagot a "rossz gólyáról" - ezt ezúton is köszönöm nekik.

Végül a Before Buliról készült after movie is befutott Rimóczi Zsófi jóvoltából, aki valójában sokkal inkább egy lüktető promót forgatott a GT-hez, semmint egy after moviet a Before Buliról. Így fordulhatott elő, hogy a nagy semmi helyett végül három darab promó videót is ki tudtunk tolni az utolsó hetekben, és akkor a Bocs elrablóinak egyszerre kényes és fergetegesen vicces fenyegető videóüzenetét még nem is említettük. Most már nincs más hátra, mint gyönyörködni a videókban, a honlapon, a Túlélési Útmutatóban és a grafikákon, amikből olyan sok van, hogy inkább egy külön posztot szántam nekik. Hamarosan pedig befutnak a GT fotók és videók is, lessétek a HÖK FB oldalát, vagy magát a GT FB eseményt! Addig is itt vannak a banda indulók és a pontverseny végeredménye.



A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr213989970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása