Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Dohányzó vámpírok
ReklámKlub (2013)

Bulgáriában a múlt hónapban kormányváltás történt, az új koalíció pedig megoldhatatlannak tűnő feladatok előtt áll: egyszerre kellene stabilizálnia a gazdaságot és csökkentenie a társadalmi elégedetlenséget. A dohányipar pedig a két feladat kereszttüzében áll. (Reklámklu

Az Európai Unió legszegényebb tagállamában 2010-ben még lazítottak a dohányzási tilalmakon, ezzel is támogatva az Európai Unióhoz való csatlakozását követően – a válság ellenére is - emelkedőpályára állt turizmust. Tavaly nyáron azonban életbe lépett a szigorított szabályozás, amely kimondja, hogy sem a közterületeken, sem pedig a vendéglátóhelyeken nem szabad rágyújtani. Miután a bolgároknál csak a görögök füstölnek többet Európában, a törvény nagyon érzékenyen érintette az országot, egyes éttermek pedig a szabályozás ellenére sem tiltották meg a dohányzást. Ha azonban hinni lehet a bolgár szálloda és étterem szövetségnek, a törvény semmivel nem szorította vissza a dohányfogyasztást, csak a turizmusban okozott bevétel kiesést. Tartva az esetleges lazítástól, a „Civilek a dohányzásmentes Bulgáriáért” most a következőképpen kampányol a dohányzás ellen.

A két vámpír maszkos cigarettás doboz melletti szlogen a dohánylobbi elleni harcra szólít: „Nem neked van szükséged rájuk, hanem nekik rád”, az apró betűs részben pedig adatokkal támasztják alá, hogy a dohányipar bizony zsugorodóban van, és minél kisebb lesz, annál jobban igyekszik "belénk süllyeszetni a fogait". A plakátok persze csak ötletes kis illusztrációi a dohányellenes petíciónak, amit már több mint 60 ezren alá is írtak, miután a kormány a mélyülő gazdasági válság miatt feltehetően lazítani kíván majd a tilalmakon. Nem állítjuk, hogy majd pont ezek a plakátok döntik el a mérleg nyelvét, de nekünk tetszenek.

bezdim_2_big.jpg

bezdim_1_big_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr113988992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása