Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Superman még a macskádat is lehozza a fáról!
Facebook poszt a BvS sajtóvetítése után

kepernyofoto_2018-06-03_1_05_06.png

MI VOLT EZ? A Superman Batman ellen pont olyan pocsék lett, mint ahogy azt az előzetesek láttán gondolni lehetett. Összecsapott, súlytalan effektmozi, teljesen elhibázott alapkoncepcióval. Nem az a baj, hogy a film tele van logikátlan butaságokkal, és részleteiben sem működik, hogy a sok mellékszálat nem sikerült koherensen végigvinni, hogy a konfliktusra tulajdonképpen a film feléig kell várni, hogy nincs humora, hogy egy olyan akciójelenet nem szorult bele, ami képes lenne minimális katarzist támasztani bennünk, vagy ami kicsit is át lenne gondolva, hogy csöpög a Marvel utólérése iránti igyekezet izzadtság szagától, vagy hogy egyik szereplővel sem foglalkozik komolyan, legyen szó jellemről vagy motivációról, esetleg hogy telepakolták öncélú, teljesen funkciótlan, ám annál vagányabb álomjelenettel, hanem az, hogy - dobpergés - teljesen félreérti és kiforgatja az alapanyag karaktereit.

Superman az "all american way megtestesítője, aki MINDIG megtalálja a helyes útat, és még a macskádat is lehozza a fáról. Ezzel szemben bazmeg Henry Cavill városokat robbant föl, magasról leszarja az embereket, folyton nyafog, és egy középiskolás hülyegyerek is képes sarokba szorítani. Batman mesterdetektív mivoltáról meg akkor ne is beszéljünk, ez a film teljesen hülyére veszi a nézőit, és még agyeldobós látványfilmként sem tud szórakoztatni, mert ahhoz legalább olyan karakterek kellenének, akik ki tudnak váltani valamilyen érzelmet a nézőből. Sok a pocsék szuperhősmozi, de ennyire mélyre egyik sem süllyedt, még a Batman & Robin is szórakoztatóbb zagyvaság. Legalább Gal Gadot jó Wonder Woman, még ha túl sok szerepe, ne adj isten szövegkönyve neki sincs. Zabáljatok inkább müzlit. (eredeti bejegyzés)

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2413996508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása