Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Meghalsz vagy hozzám jössz?
Valentin napi blogposzt (Elkerülhetetlen Blog, 2010)

kepernyofoto_2018-06-03_3_12_36.png

Az alapszitu az, hogy az Amy Adamsnek van egy menő orvos barátja, aki egy paraszt bunkó, de ezt mi még nem tudjuk, mert csak a film végén derül ki. Úgyhogy Amy követi az apja babonáját, amit kislánykora óta hallgat, miszerint február huszonsokadikán köll megkérni a vőlegényünk kezét, mert az úgy szerencsés. Ezek az írek meg egyébként is annyi babonával és hiedelemmel vannak megáldva, hogy legtöbbször ők is összekeverik, ami meg folyamatosan feldobja a filmet, mivel a piros pisze orrú, sapkás szesz vedelők állandó visszatérő epizódszereplők. De ha már a világ háta mögötti kis Pubban kötöttünk ki (ami egyébként furcsa nagy forgalmat bonyolít), alap, hogy ott van a borostás álomférfi, aki perszehogy morcos meg durcás meg ápolatlan meg csípősnyelvű meg hasonló jelzők, de hát ahogy az lenni szokott, csak a setét múlt miatt (e)mészti még mindig magát (figyeled az alliterációt!). Az út végére Amy Adams is látványos karakterfejlődésen megy keresztül, miután Matthew Goode a Taót idéző bölcseletekkel veszi le a lábáról. A számlájukra legyen írva, hogy működik köztük a kémia, jól elszórakoznak egymással a másfél óra alatt. Sőt, a felvezető negyed óra igazából rohadt unalmas addig, amíg el nem kezdenek csípkelődni. Ebből aztán akad itt-ott néhány (nemsok) visszatérő poén, amit mondjuk az utolsó utáni jelenetben (jó hogy forgattak ilyet is, mert így lazább) szépen összegeznek. A finálé viszont tényleg emlékezetes a sziklaszirten való kézkéréssel, mert ha Amy esetleg nemet mondana, Goode jól lelökhetné. Bárcsak mindannyiuknak megadódna ez az ideális szitu.

Valójában azért néztük meg ezt a filmet, mert tetszett a plakátja, (tényleg!) írni meg azért írok róla, mert Valentín nap van. Megnemmondom mi tetszett ezen a plakáton, de nekem tetszik. Meg bevallom, tényleg szeretem Írországot, Amy Adamset, az ír népzenét, a Sosem felejtelek el-t és még Matthew Goode-ot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2813995286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása