Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

EGY NŐNEK LEGYENEK TERVEI
FB Napló #015

maye-musk14-horizontal.jpg

Van az a rossz szokásom, hogy mikor könyvet veszek valakinek, bele-bele olvasok, hogy meggyőződjem róla, ez tényleg neki való-e, míg aztán végül néha kiolvasom az egészet...

Maye Musk életrajza nőnapi ajándéknak sem rossz választás, főleg hogy ez kifejezetten nőknek szóló olvasmány, legalábbis engem nem annyira foglalkoztatnak a sminkelési praktikák vagy a modellvilág, és férfiként a bántalmazó párkapcsolatból való kilépés kényszere sem fenyeget. Mégis szívesen pörgettem végig, mert ez egy kalandos életút (nyaranta a te szüleid is nekivágtak egy repülővel és 5 gyerekkel a sivatagnak? Na, hát nekem se...), és egy újabb találó példa arra, hogy a boldog emberek alapvető titka mégiscsak az egyszerűségben rejlik. Maye élete nem egyszerű, de az életfelfogása, amiben sok tapasztalat sűrűsödik, nagyon is az. Szerintem azért is volt képes mindig felállni, újrakezdeni, nekirugaszkodni, mert egyre ritkábba gondolta túl a dolgokat.

Az tetszik benne a legjobban, hogy a büszke, öntudatos, dolgozó nőt testesíti meg, de úgy, hogy közben már huszonévesen felnevelt három gyereket, sőt (ezt még egy korábbi portrécikkben olvastam), kifejezetten szerencsésnek tartja a fiatalon szülést. És még modell is. Ha belegondolunk, ugyanez az ösztönös, sablonokat mellőző gondolkodásmód jellemző a leghíresebb fiára, Elon Muskra is, és ha valamit, hát ezt igazán érdemes eltanulni tőle - nem csak a nőknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr6117948438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása