Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Humoros posztok egy utcában
Miu kreatív szövegek FB és IG posztokhoz

125441901_1691792434321702_1719579942483537881_o_1.png

X VEGYSZER Cukor... só... és minden, mi jó! Ezekből az összetevőkből próbálták megalkotni a tökéletes kislányokat, de Utónium professzor elfelejtette beszerezni az X vegyszert! Szerencsére a Miutcánkon rögtön talált olyan szomszédot, akinél volt X vegyszer, és csak egy utcára lakott a szupertitkos laboratóriumtól - így születtek meg a Pindúr Pandúrok!

OKTÓBER 23 "Kedves szomszédok! Nagyméretű bútorokat gyűjtünk a Corvin közi barikádokhoz! Ezenfelül tankszakértőt és orosz tolmácsot is keresünk!. Üdv, Imre" - ha lett volna már Miutcánk 1956-ban. Éljenek az '56-os hősök! 

HALLOWEEN Tegnap még vigyorogva faragtuk a töklámpást, és szörnyűlködve néztük Adam Sandler legújabb ámokfutását a Netflixen - holnap már az elhunytakra emlékszünk, és gyertyát gyújtunk értük a temetőben.

BUDAPEST NAPJA

"Ó, mint imádlak, mint szeretlek
csordult szívem bálványa, Pest;
ha rámfuvall százszínű lelked,
a vér eremben újra pezsg."

- így kezdi sorait Kosztolányi Dezső "Budapest" című versében a a fővárosról, s a költemény ma éppen aktuális, hiszen ma van Budapest napja! Nevezhetnénk születésnapnak is, bár Pest, Buda és Óbuda már január elsején egyesült, ám az új fővárosi testület csak november 17-én vette át az egyesített főváros irányítását. Budapest akkoriban még csak 10 kerületből állt és a lakosság sem érte el a 300 ezer főt, innen pedig elképesztő iramú fejlődésnek indult, az századfordulóra már több mint 2 millióan lakták (az jó sok szomszéd!), és kialakult várost ma is meghatározó klasszicista városkép.

DECEMBER 14 a szerelem... ja nem, az másik hónap. Nem baj, bármikor kifejezhetitek az egymás iránti szereteteket. Akár még ma is. És mikor meglepitek egy csokor virággal, vagy bármi egyéb kedvességgel, feltétlenül mondjátok el, hogy a Miutcánk adta ezt a tuti tippet!

KARÁCSONY FIGYELEM! Ez a titokzatos alak igyekszik ellopni a karácsonyt! Kérjük, ha bármi gyanúsat észlel közvetlen lakókörnyezetében, haladéktalanul értesítse a helyi rendfenntartó szerveket, és figyelmeztesse Miutcánkos ismerőseit is! Összetört karácsonyfadíszek? Megdézsmált mézeskalács készletek? Gyanús járművek az égbolton? Akkor ön veszélyben van! A képen látható K. Gedeon rendkívül VESZÉLYES, feltehetően hideg hógolyó van nála!

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr2216398364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása