Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

Na ki a legmenőbb gyerek?
Blogbejegyzés a Kiddoo-nak

julbo_small_kids_2.jpg

Természetesen a miénk, de ezt ő is tudja?

Bevinni az oviba az újonnan szerzett Emmi babát vagy a kedvenc Burago kiscskocsidat? Elég laza. Kipróbálni anya parfümjét, vagy eldicsekedni apa erejével? Vagány érzés! Elzának öltözni farsangkor, vagy óriási LEGO kastélyt építeni? Szuper vagy!

Oké, de szemüvegesnek lenni is menő? - teheti fel a kérdést magában a ház ifjú trónörököse vagy hercegnője, de meg lehet nyugtatni: Naná, hogy az! Egy szép szemüveg öltöztet és mesél rólunk, aki szemüveget hord, nem akármilyen ember, az nincs mindenkinek! Lehet feltűnő, de lehet visszafogott is, játékos vagy határozott, egyszínű vagy tarkabarka, szögletes vagy hullámos - akárhogy is, a szemüveg a gyermeki önkifejezés egyik első, és legmarkánsabb eszköze.

Ha esetleg attól tartotok, hogy nem találjátok meg a leginkább hozzátok illő első-, második-, vagy akár már sokadik szemüveget, kukkantsatok be a Kiddoohoz, lessétek meg egyedülállóan széles választékunkat, és szúrjátok ki azt a darabot, ami már csak rátok vár! A szemüveg nagy kaland, félni tőle sose kell, csak szembenézni vele, belevágni, és élvezni! (Kiddoo)

 

MELLÉKELT SZÖVEGELEMZÉS

CÍM - Igazából a gyerek a lényeg, nem a szemüveg

LEAD - Egy-két soros rövid szöveg, hogy kiférjen a mostani oldalon. Válasz is, meg nem is. Katt!

BLOKK1 - A gyerekek nem csak figyelik, tanulják a körülöttük lévő világot, hanem mérik is: igyekeznek elhelyezni magukat benne. Erre hozunk pár olyan pozitív hétköznapi példát, ami segíti őket ebben (legyenek ovisok vagy kisiskolások, lányok vagy fiúk). Bár látszólag a gyerekekhez szól, ők is magukénak érezhetik, valójában azokat a szülőket szólítjuk itt meg, akiket foglalkoztatnak a gyermekük igényei. (és ugye melyik szülőt ne foglalkoztatná? :)

BLOKK2- Problémafelvetés és megoldás. A szemüvegkérdést beemeljük az előző blokk "menő listájára". Ez a felsorolás most a sokszínűséget és az egyéniséget emeli ki, de később több elemét is ki lehet bontani, a külsőségek és a szimbólumok szintjén is (pl.: jó minőség, támogató szülők, ikonikus szemüveges hírességek, jó szakemberek, stb.).

BLOKK3 - Az ajánlattétel, játék a látással kapcsolatos megfogalmazásokkal (lessétek meg, szúrjátok ki, kukkantsatok be, szembenézés, stb.), amit itt most nem akartam túlzásba vinni, de máskor ezen a vonalon is el lehet indulni. Az utolsó mondat mottószerű, a szemüvegkérdés esszenciális összefoglalása, ami jobban belegondolva egyszerre kicsi és univerzális, hiszen az életünk is erről szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr9016200548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása