Dani Áron | Válogatott cikkek

"If you want a guarantee, buy a toaster!" - Clint Eastwood

ANYÁDAT IS
FB Napló #34

Vékony kis könyvecske, újfent Updike-tól, Göncz Árpád fordításában. Egy háromnapos családi látogatásról szól, ami felszínre hoz mindenféle indulatot, neheztelést, és bűntudatot - ahogy az lenni szokott.

Sok minden belefér ebbe a találkozásba, vidék és város, a régi Amerika és az új ellentéte, a terhelt családi viszonyok, családi minták, generációs különbségek és túlélési stratégiák, de semmit sem jár körbe alaposan, elejtett mondatokból kell összeraknunk a szereplők világképét, érzéseit, gondolatait. A könyv legjobb részei az elmagányosodott anyukáról szólnak, aki elképesztő passzív agresszióval uralja le a környezetét, makacs öszvér, aki sokmindent mégis meglepő bölcsességgel lát, könnyű hibáztatni de nem könnyű megérteni és megbocsátani. De máshogy mégse megy.

1678703.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://daniaron.blog.hu/api/trackback/id/tr5817948646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása